Našimi službami zvyšujeme hodnotu nemovitostí

Tým pražské kanceláře Savills nabízí komplexní služby v oblasti komerčních nemovitostí a denně pomáhá klientům při jejich rozhodování a strategiích.

Oddělení property managementu nabízí široký záběr činností od poradenství a marketingových strategií přes správu všech typů nemovitostí či finanční reporting až po běžnou údržbu a najímání zaměstnanců. Více nám o tom řekl Ing. Igor Gacek, ředitel oddělení správy nemovitostí

Savills spravují nejrůznější typy nemovitostí od administrativních budov přes multifunkční projekty až po nákupní centra. Který z těchto segmentů tvoří základ vašeho portfolia? 

Aktuálně Savills spravuje asi 700 000 m2 komerčních ploch. Převážnou část tvoří logistické a administrativní budovy, každá s podílem zhruba 35 %. Další jsou multifunkční objekty s retailovými a administrativními prostory v rámci objektu. Přes 10 % zbylých tvoří „ostatní“, což jsou výrobní prostory, showroomy, rezidenční objekty či samostatný retail. Spravujeme široké spektrum budov pro různé klienty od zahraničních fondů přes tuzemské až po privátní investory či vlastníky.

Orientujete se na poskytování služeb v jednotlivých budovách, nebo v celých portfoliích?

Společnost Savills je otevřená všem klientům a ke každé nemovitosti přistupujeme samostatně. V případě portfolií je samozřejmostí nastavení jednotných procesů podle požadavků klienta. Takže je to kombinace. 

Zaměřujete se spíše na dlouhodobou strategii, nebo na konkrétní služby a oborově zaměřené poradenství?

Na objekt hledíme optikou vlastníka a jsme jakousi olejničkou v soukolí vlastník, nájemci či dodavatelé. Přínos služeb poskytovaných společností Savills tkví nejen v kvalitní správě svěřené nemovitosti, ale i v tom, že se snažíme našimi službami zvyšovat její hodnotu ať už navyšováním výnosu, nebo efektivitou správy a nastavení služeb na míru každé nemovitosti. Výhodou společnosti je možnost poskytovat komplexní služby, nejen správu. Poskytujeme projektový management, služby ESG, které jsou v realitním světě stále důležitější, oceňování či investice. Pro každého klienta je důležité mít spolehlivého partnera na vysoké odborné úrovni poskytujícího všechny tyto služby. 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *