Best of Realty – 26. ročník

Soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit zahajuje příjem přihlášek do 26. ročníku a otevírá novou kategorii

Časopis Development news & Facility Manager je letos hrdým mediálním partnerem.

Do dalšího, v pořadí již 26. roku své existence vstoupila soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit, do níž mohou developeři a investoři až do začátku září přihlašovat své aktuální projekty. Organizátorem této jedinečné platformy pro prezentaci a ocenění nejvýznamnějších počinů na poli tuzemského developmentu je Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN).
Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, která soutěži od samého počátku její existence poskytovala záštitu a po celou tu dobu byla i odborným garantem, se novým vlastníkem projektu stala v závěru roku 2022. V jejích rukou tak byla organizace jubilejního pětadvacátého ročníku, završeného slavnostním večerem pořádaným u příležitosti vyhlášení výsledků.
„Mám upřímnou radost z toho, že se historicky pětadvacátý, ale pro naši asociaci vlastně první ročník soutěže, setkal s přízní a vysokou podporou nejen našich členů, ale celého realitního sektoru. Zaznamenali jsme hned několik rekordů. Prvním z nich byl počet projektů, které byly do soutěže odbornou porotou nominovány. Druhým pak velký zájem o účast na galavečeru, jímž celá soutěž v závěru roku tradičně vrcholí,“ říká Zdenka Klapalová, prezidentka ARTN.
V případě zájmu o přihlášení projektu do soutěže o titul „Best of Realty – Nejlepší z realit 2024“ v některé z vypsaných kategorií je třeba, aby přihlašovatel odeslat organizátorovi soutěže spolu s kvalitními fotografiemi exteriéru a interiéru projektu (dokončeného po 1. lednu 2023) elektronickou přihlášku – vyplněný nominační formulář (www.bestofrealty.cz/prihlaska). Přihlášky i fotografie projektů lze zasílat již nyní, nejpozději však 3. září 2024.
Nominované projekty, které splní stanovená kritéria, jejichž výčet je uveden ve stránce s přihláškou, pak hodnotí odborná porota složená z expertů na různé oblasti trhu nemovitostí. Zasedá ve třech časově oddělených kolech, kdy všechny projekty pečlivě posuzuje a ve většině případů i navštěvuje. Ve svém hodnocení se zaměřuje zejména na jejich přínos lokalitě, architektonickou a designovou kvalitu, inovativnost, udržitelnost a samozřejmě i úspěch na trhu.
Novinkou letošního ročníku bude kromě jiného zařazení zcela nové kategorie, kterou je nájemní bydlení. „Reagujeme tím na aktuální trendy na trhu nemovitostí.
Vzhledem k tomu, že nabídku na trhu obohacuje stále více velmi zajímavých a úspěšných projektů nájemního bydlení, rozhodli jsme se pro vytvoření samostatné kategorie. Dosud totiž byly rezidenční projekty hodnoceny bez ohledu na cílový typ vlastnictví,” říká Tomáš Drtina, viceprezident správní rady ARTN a předseda odborné poroty. A dodává, že všechny ostatní kategorie zůstávají zachovány beze změny.
Kategorie Best of Realty pro rok 2024:

  • Rezidenční projekty – vlastnické bydlení
  • Rezidenční projekty – nájemní bydlení
  • Nová administrativní centra
  • Rekonstruované kanceláře
  • Obchodní centra
  • Hotely
  • Průmyslové a skladové areály

V rámci galavečera proběhne i vyhlášení:

  • Environmentálně šetrného projektu      
  • Zvláštní ceny poroty
  • Ceny ARTN za přínos realitnímu trhu                                                                           
  • Do Síně slávy Best of Realty bude uvedena další významná osobnost

Vyhlášení výsledků 26. ročníku soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit proběhne na slavnostním večeru, který se bude konat v úterý 12. listopadu 2024 ve Fóru Karlín, Praha 8.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *