České bateriové stanice MES cílí na energetiku bytů, obchodu a služeb

Společnost AERS, člen holdingu FENIX Group, vyvinula a dodává už několik let baterie pro rodinné domy (HES s kapacitou 41 kWh) a velkokapacitní špičkovací stanice (SAS s kapacitou v řádu stovek kWh) určené pro průmyslové aplikace. 

Její stanice typu Battery Energy Storage Systems fungují dobře a k plné spokojenosti mnoha majitelů rodinných domů a několika středně velkých výrobních závodů. 

Novinkou jsou středně výkonové bateriové stanice MES (Medium Energy Storage), které AERS dodává v kontejnerovém provedení s bateriemi LiFePo4 v konfiguracích s výkonem 100, 150 a 200 kW a kapacitou od 96 do 576 kWh.

„Bateriová stanice MES, jak už naznačuje její název, je svými parametry a způsobem provedení primárně určena pro bytové domy, obchodní centra, prodejny aut, centra služeb nebo malé a střední výrobní závody a zemědělské podniky. Použití je velmi široké, vždy záleží na vyhodnocení spotřeby, kterou mají klienti v průběhu roku,“ říká Cyril Svozil jr., předseda správní rasy FENIX Group a ředitel AERS, s. r. o. A dodává: „Naše řešení představuje osvědčené a v praxi spolehlivě fungující systém. Jeho předností je i skutečnost, že je to námi vyvinutý systém, který dokonale známe a který jsme schopni ,ušít na míru‘ každému zákazníkovi dle jeho možností a potřeb.“ 

Podrobné informace o bateriových stanicích MES najdete na www.aers.cz, výsledky bilance všech pilotních projektů společnosti FENIX Group s bateriovými stanicemi HES, MES a SAS jsou dostupné na www.fenixgroup.cz.

Lukáš Soukup
Foto: Lukáš Šamal

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *