PSN zkolaudovala projekt Pilcova rezidence v Praze 8

Komorní projekt Pilcova rezidence na pražské Palmovce je úspěšně zkolaudován. Vznikl citlivou rekonstrukcí domu z počátku 20. století a nachází se v něm celkem 14 bytů, dvě obchodní jednotky a dvorní objekt. Všechny byty již našly své majitele, kteří se mohou postupně stěhovat.

Pilcova rezidence v Sokolovské ulici čítá 14 jednotek s dispozicemi 1+kk až 4+kk a s podlahovou plochou od 35 do 60 m2. Řešení shell & core umožňuje novým majitelům interiér individuálně dotvořit dle vlastního vkusu. Developer zde zároveň připravil vzorový byt ve skandinávském stylu s prvky v přírodních barvách, který byl v průběhu prodeje zájemcům k nahlédnutí. Přízemí budovy je členěno na dvě obchodní jednotky, suterén náleží sklepním kójím. V klidném vnitrobloku jsou skryta parkovací stání a stojí tu také dvorní objekt s několika nebytovými prostory.

S respektem k minulosti

„Na projekt Pilcova rezidence jsme pyšní. S respektem k řemeslnému umění starých zednických mistrů jsme dali vzniknout osobitému místu, které naplňuje požadavky současného bydlení a aktivního městského života. O projekt byl velký zájem, což dokazuje fakt, že ještě před kolaudací byl zcela vyprodán,“ popisuje ředitel developmentu společnosti PSN Štěpán Smrčka.

Řadový činžovní dům pavlačového typu se zdobnou fasádou zhotovila na počátku 20. století stavební kancelář Jana Pilce – odtud pramení pojmenování projektu. V průběhu času objekt prošel bohatými stavebními úpravami. Nyní se budova se čtyřmi nadzemními podlažími a obytným podkrovím dočkala pod taktovkou PSN citlivé rekonstrukce, jež zahrnovala mimo jiné změny vytápění či kompletní výměnu instalací. Zároveň si zachovala neorenesanční fasádu, která ji zdobí směrem do ulice.

Vše potřebné pro moderní bydlení

Na místě činžovního domu se původně rozkládala viniční usedlost. Tuto tradici dodnes připomíná park Podviní v docházkové vzdálenosti od projektu. Pilcova rezidence stojí uprostřed dynamické čtvrti Palmovka, jež se vyznačuje plnou občanskou vybaveností, širokým sportovním vyžitím a skvělou dopravní dostupností. Stanice metra, tramvají i autobusů se nacházejí jen pár minut od projektu. V okolí se nalézá řada kaváren, restaurací a barů a nechybí ani pestré kulturní možnosti.

tz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *