Za středomořskou kuchyní do Dejvic? Proč ne!

Zvenku byste to rozhodně nečekali. Nenápadná středomořská restaurace se ukrývá v hotelu Vienna House Diplomat v pražských Dejvicích.

Restaurace s názvem Bull & Bonito se zaměřením na středomořskou kuchyni zde vznikla v roce 2019. V kuchyni s ostrými noži vládne šéfkuchař Jan Schánil a jeho tým.

Historie a koncept

Pražské Dejvice se za posledních pár let proměnily v místo, kde najdete spoustu nových kaváren a restaurací. A nejenom Dejvice, ale i Vinohrady, Karlín či Letná zaznamenaly „boom“ nových zajímavých míst, kam můžete zajít na skvělou kávu či za gastronomickým zážitkem.

Restaurace Bull & Bonito se nachází v ikonickém dejvickém hotelu Diplomat, který patří do skupiny hotelů Vien-
na House. Hotel Diplomat se 400 pokoji prošel kompletní rekonstrukcí, která byla dokončena na jaře 2019. Díky ní tu byl otevřen nový koncept restaurace, jehož cílem bylo přilákat do ní více místních obyvatel a nejen hotelové hosty. Architektonický návrh interiéru vznikl ve studiu BWM Architects ve Vídni a byl přizpůsoben vyvíjejícímu se prostředí pomocí střídání barev, různých materiálů a světelných kompozic. Interiéru restaurace dominuje plastika býka, dřevo a zemité tóny, které jsou elegantně doplněné kontrastními barvami.

Restaurace funguje zcela nezávisle na hotelu – má samostatný vchod, ale dostanete se do ní i z hotelové lobby. Náleží k ní i částečně zastřešená terasa, kterou lze využít k posezení v průběhu téměř celého roku.

Proč Bull & Bonito?

Představte si města jako Řím, Benátky, St. Tropez, Marseille, Barcelona nebo Valencie. Co se vám vybaví? Většina z nás si představí slunce, moře, pohodu a prázdniny. V Bull & Bonito se tak pomyslně přenesete ke Středozemnímu moři. Restaurace je inspirována pulzující a uvolněnou atmosférou a hlavně rozmanitostí jídel z jižní Evropy.

Bull & Bonito propojuje kvalitní a čerstvé suroviny. Slovo „Bull“ představuje kvalitní masa a „Bonito“ zase to nejlepší z moře. Šéfkuchař Jan Schánil připravuje jídla, která vycházejí z toho nejlepšího, co středozemní kuchyně nabízí. V nabídce jídel najdete vedle kvalitního masa od českých farmářů také 24 měsíců vyzrálou španělskou šunku. Vychytávkou kuchyně je vodní gril, z něhož jsou grilovaná masa mnohem zdravější. Tuk při grilování odkapává do vody umístěné pod grilovací mřížkou, a tím zabraňuje vzniku karcinogenních látek.

Objevte středomořskou kuchyni

Šéfkuchař Jan Schánil doporučuje ochutnat andaluský předkrm z mandlí, česneku a mléka ajoblanco, s čerstvě upečenou domácí focacciou. Ze stálé nabídky je specialitou vepřová kotleta tomahawk s ostřejší omáčkou salsa verde. Cílem je co nejvíce používat lokální a sezonní suroviny. Nabídka se pravidelně mění podle sezonních potravin. Restaurace funguje od pondělí do neděle od 11.30 do 22 hodin. Během pracovního týdne si můžete do restaurace zajít na polední menu. Díky skvělé poloze v blízkosti Vítězného náměstí je ideálním místem pro rodinné oslavy, ale i romantickou večeři ve dvou.

Klára Laudátová / foto: vienna house

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *