V Jeseníku bylo otevřeno OC Zlaťák

Developerská skupina InterCora působí na českém trhu od roku 1991. Zabývá se především výstavbou a pronájmem komerčních nemovitostí pro maloobchod.

InterCora má na svém kontě již přes 300 obchodních center, především v Česku, na Slovensku a Rumunsku s celkovou výměrou 2 mil. m2. Další projekty jsou ve fázi příprav, nebo ve výstavbě, u nás např. ve Dvoře Králové, Písku či Přešticích, další pak na Slovensku – Košice, Martin, Veľký Meder II., Liptovský Mikuláš a Dubnica nad Váhom.

Nedávno, 24. června, bylo v Jeseníku otevřeno OC Zlaťák – v pořadí více než 100. projekt InterCory v ČR. Nachází se v blízkosti supermarketů Billa a Lidl, nedaleko výpadovky na Polsko. Je zde 75 parkovacích míst, včetně čtyř pro invalidy a jednoho pro rodiče s kočárky. Rozloha nového nákupního centra činí zhruba 2 700 m2 a dělí se o ně sedm nájemců. „Většina z nich jsou naši osvědčení partneři, které zákazníci znají i z dalších našich obchodních center – KiK a Planeo elektro, z nichž každý zaujímá prostor okolo 700 m2, dále je tu drogerie Teta, domácí potřeby Banquet, hračky Wiky a potřeby pro domácí mazlíčky Super zoo. Každá z těchto jednotek je na ploše mezi zhruba 200 a 300 m2,“ představuje OC Zlaťák Vilma Taborová, manažerka oddělení expanze a pronájmu, a dodává: „Naši zákazníci – a nejen oni – se budou moci občerstvit v Pepe’s Café, které provozuje firma Pepe’s Company z Břeclavi. Mají vlastní výrobu vynikajících zákusků, zmrzlin a fresh produktů, např. salátů. Realizovali jsme s nimi na Slovensku provozovnu v OC Nové Zámky a připravujeme další spolupráci.“

Stavba OC Zlaťák postupovala navzdory koronavirové epidemii přesně podle harmonogramu – začala loni na podzim po demolici původního objektu – pekárny s cílem společnosti InterCora zahájit provoz v termínu daném uzavřenými budoucími nájemními smlouvami.

Ing. Ivan Hlaváček, jednatel společnosti, říká: „Pozemek jsme kupovali spolu se stávající stavbou pekárny. Po dohodě s městem Jeseník jsme odložili demolici pekárny a umožnili její provoz ještě půl roku po koupi nemovitostí v době covidu.“ Dodržet termín otevření se společnosti InterCora podařilo především díky obrovskému nasazení a kvalitně odvedené práci všech, kteří se na projektu OC Zlaťák podíleli.

PR

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *