Optimalizovaná textilní ochrana proti slunci

Od roku 2015 představuje textilní protisluneční ochrana heroal VS Z osvědčené řešení v oblasti venkovních systémů protisluneční ochrany.

Po rozšíření sortimentu o systémy heroal VS a heroal VS C společnost nyní provedla další optimalizaci, aby bylo možné přizpůsobit systémová řešení v ohledu na design, funkci a montáž neustále rostoucím požadavkům zpracovatelů, architektů a stavebníků a také rozšířených oblastí použití.

Dokonalé stínění

Zejména v oblasti výstavby komerčních objektů neustále roste poptávka po možnostech zastínění velkoplošných skleněných ploch, které výrazně optimalizují klima uvnitř budov. Pokud bylo doposud možné zastínit s pomocí textilních systémů protisluneční ochrany heroal plochu do 15 m2 při maximální šířce do 5 m, lze nyní realizovat stínění ještě větší plochy. Systém heroal VS Z je nyní k dispozici v šířce až 6 m. Díky tomu lze zastínit velké plochy o výměře až 18 m2 (při šířce 6 m a výšce 3 m) textilními clonami. Díky nové hřídeli s průměrem 100 mm jsou tyto rozměry rea-
lizovatelné i s předsazenou schránkou malých rozměrů – 125 mm.

Mimořádně vylepšení představuje také vodicí lišta heroal VS Z, která pohledovou šířkou pouhých 25 mm posouvá laťku na trhu ještě o něco výše. Šroubové spoje vodicí lišty jsou neviditelné a jsou vhodné pro montáž ke zdi, na okno nebo do ostění. Mezitím došlo také k časové úspoře při montáži: Vodicí lištu lze přicvaknout k profilu pro montáž na stěnu, díky čemuž lze snadno vycentrovat montážní profil na stavebním objektu. V případě, že bude vodicí lišta překryta omítkou, aby nebyla viditelná, lze tento krok nyní realizovat díky vnitřní konstrukci s krycím pouzdrem. Celý systém o profilové tloušťce 25 mm je uzavřen moderním, vysoce stabilním systémem koncovek z ocelových motorových ložisek a hliníkovou dekorativní krytkou.

Provedení v různých barvách a materiálech

Pro ještě větší variabilitu designu byl rozšířen výběr barev a materiálů textilních clon pro systémy heroal VS Z, heroal VS C (s lankovým vedením z nerezové oceli) a heroal VS (s vedením závěsu přes koncovou lištu). Okamžitě jsou kromě stávajících textilií k dispozici čtyři nové druhy tkanin Sergé 3 %, Sergé 600 Blockout Lunar, Sergé 600 Block-
out Solar a Soltis 86 14 %, aby bylo možné nabídnout ještě větší rozmanitost pro částečné nebo úplné zatemnění. Podle druhu vybrané tkaniny clona zachycuje až 100 % slunečního záření a UV paprsků.

Pro zabránění tvorby skladů v případě prvků s problematickými velikostmi (např. mimořádně široké, úzké nebo vysoké prvky) byla vyvinuta tato nová koncová lišta. Různé možnosti zatížení s jedním nebo dvěma železnými závažími a také dodatečná, volitelná stabilizace trubkou s obdélníkovým průřezem zajišťují optimální napnutí textilní clony. Jelikož nová koncová lišta má stejnou pohledovou výšku jako koncová lišta ze stávajícího sortimentu, lze provést kombinovanou vestavbu s pomocí stávající koncové lišty typu II. Pokud je třeba kompletně demontovat textilní prvek, lze to snadno provést díky optimalizovanému válcovému pouzdru. Nový demontážní kroužek lze proto snadno přetáhnout přes aretační výstupek, a tak se válcové pouzdro odjistí.

Další varianty

Nové varianty řešení byly vyvinuty také pro kombinace dveří/oken. Nyní lze oddělit spojené prvky různých výšek pomocí průběžné předsazeného kastlíku.

Kromě toho byl pro jasné, celoplošně viditelné umístění předsazených kastlíků v případě kontra montáže vyroben nový panel o rozměrech 105 a 125 mm, který nevyžaduje dodatečnou drážku pro montáž na strop nebo na stěnu.

Pro případ, že bude nutné provést revizi zdola, bude v budoucnu k dispozici systém schránky heroal FMB o rozměru 105 mm. Ten vytváří prostorově úspornou alternativu vůči stávající velikosti schránky FMB o rozměru 125 mm.

PR / foto: © heroal

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *