DELTA Group ČR získala nové prostory v Praze

DELTA Group, mezinárodní architektonická, inženýrská a poradenská společnost s rozsáhlým portfoliem služeb v oblasti nemovitostí, otevřela na konci května novou kancelář v Praze.

Společnost DELTA byla založena v roce 1977 ve Welsu v Horním Rakousku a nyní s více než 400 zaměstnanci působí ve čtyřech zemích – v Rakousku, České republice, na Slovensku a na Ukrajině. Právě v České republice má DELTA jedno z nejdelších mezinárodních angažmá. Působí zde již přes 30 let a má velmi široké portfolio služeb. 

Špičkové projekty v Praze i jinde v ČR

DELTA Group ČR je průkopníkem v mnoha oblastech projektování a řízení staveb, zejména v oblasti implementace BIM do fáze přípravy a koordinace stavebních projektů si vybudovala oprávněně silnou pozici. Velmi dobré jméno má v Čechách také v oblasti profesionálního řízení projektů a staveb. Vzhledem k rostoucímu počtu stavebních projektů se skupina DELTA rozhodla rozšířit své kanceláře pro pražský tým. 

Na slavnostním setkání v pražském botelu Marina v Libni proto představila nové prostory v budově DOCK IN THREE, které byly nezbytné vzhledem k úspěšné expanzi společnosti a neustále se zvyšujícímu objemu stavebních projektů.

DELTA se v Čechách podílela na mnoha mezinárodních projektech. Mezi nejaktuálnější patří dokončení Vývojového centra mobility pro automobilku BMW Group v Sokolově. K nejprestižnějším projektům se řadí projektový management pro novou Vltavskou filharmonii v Praze, úspěšně také koordinovala výstavbu nové pražské čtvrti DOCK IN v Libni; nyní ještě pracuje na dílčích fázích rezidenčně-administrativního projektu Hagibor Praha. Další významné stavební projekty, které spojují skupinu DELTA s Prahou, jsou např. rekonstrukce historické budovy VIA UNA v blízkosti Prašné brány v ulici Na Příkopě, výstavba Rakouského gymnázia či rekonstrukce hotelů Andaz či Golden Crown.

Nová architektonická identita Delta Pods Architects

Od loňského roku skupina DELTA posílila svou mezinárodní architektonickou divizi. Nově, v zastoupení 160 architektů, projektantů a specialistů, se mezinárodně prezentuje pod značkou Delta Pods Architects. Klaus Ransmayr na setkání v Praze zdůraznil silnější zaměření na design a silnou orientaci skupiny DELTA na udržitelnost prostřednictvím integrovaného poradenského přístupu, jemuž se DELTA intenzivně věnuje již více než 10 let – v souladu s posláním DELTA Green Mission.

Úspěšná cesta týmu DELTA Ukrajina

Tým DELTA stále aktivně působí také na Ukrajině. Jak potvrdil Wolfgang Gomernik, jeho tým intenzivně pracuje na obnově části země zasažené válkou a v rámci svých tří poboček v Kyjevě, Lvově a Ivano-Frankivsku dokáže i v posledních dvou letech generovat velmi úspěšné stavební projekty. Lze uvést třeba v květnu dokončené a slavnostně otevřené Centrum protetiky a ortotiky ve Lvově nebo revitalizaci brownfieldu Promprylad. Renovation v Ivano-Frankivsku na západě Ukrajiny.

Stabilita, inovace, férovost

Setkání také přineslo příležitost diskutovat o českém stavebním trhu. Erik Štefanovič, jednatel DELTA Group ČR a DELTA Group SK, cestu české pobočky komentoval slovy: Píšeme letos již 31. rok na českém stavebním trhu. Sázíme na digitalizaci, udržitelnost a silnou firemní kulturu. Vydržet tolik let na poměrně turbulentním stavebním trhu a neztratit přízeň našich klientů nás naplňuje radostí. Ale samozřejmě také velkou zodpovědností v přístupu do dalších let. Když se ohlédnu a měl bych v krátkosti popsat společnost DELTA, použiji pravděpodobně slova jako inovace, férovost, respekt a odvaha. To jsou základní charakteristiky, kterými lze celou mezinárodní skupinu firem DELTA charakterizovat.“

V závěru slavnostní akce v botelu v Praze Erik Štefanovič spolu se Zbyňkem Kovářem a Ivetou Bosákovou pověřenou vedením pražské kanceláře DELTA avizovali další slavnostní setkání skupiny v říjnu, tentokrát se slovenským týmem DELTA v Bratislavě. I zde letos otevíráme nové moderní kanceláře a opět představíme novinky v naší skupině. DELTA Group SK vyniká v naší mezinárodní skupině svým silným zaměřením na architekturu, ale i procesy digitalizace a BIM projektování,“ konstatoval závěrem Erik Štefanovič.

Více na www.delta-group.cz a www.delta-pods.com.

Red./Foto: Archiv DELTA Group ČR

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *