Rekordní účast v rekvalifikačním kurzu

Podzimního 30. běhu rekvalifikace facility manažerů se účastní rekordní počet posluchačů. Úvodní přednášky již absolvovalo 30 odborníků ze společností z řad odběratelů, FM poskytovatelů a několik dalších, kteří se na práci ve facility managementu teprve připravují. 

Poprvé se naplno zapojily i úřady práce a vyslaly k nám zájemce o obor FM. Plně se tak projevilo, že MPSV (resp. úřady práce) zařadilo tento kurz mezi oficiální rekvalifikační příležitosti, a několik účastníků tuto nabídku také přijalo.

V budoucnu i online webináře

FM Institute jako dlouholetý pořadatel tohoto kurzu získal pro roky 2024–26 novou akreditaci, a tak bude i nadále pokračovat v semestrálních otevřených rekvalifikačních kurzech, a bude-li poptávka po firemním běhu, je připraven zrealizovat rekvalifikační kurz i pro konkrétní společnosti. 

Významnou novinkou příštích běhů je možnost získat rekvalifikaci i formou online webinářů, tzn. veškeré přednášky mohou zájemci absolvovat virtuálně, pouze závěrečný test a obhajobu seminární práce před komisí bude muset složit každý posluchač prezenčně. Pro ty, kteří nemají daleko do Prahy (konkrétně do Olympiku v Karlíně), doporučujeme absolvovat kurz prezenčně. Pokud máte o toto vzdělávání zájem, upozorňujeme, že do poloviny prosince nabízíme zajímavou slevu z celkové ceny. 

Rekvalifikace v nabídce úřadu práce

Jak bylo již výše uvedeno, tento kurz je nyní zařazen i v nabídce rekvalifikačních kurzů MPSV (a tedy úřadu práce). Pro nezaměstnané se zde nabízí možnost kompletní úhrady ceny kurzu. A pro ty z vás, kteří pouze zvažujete přechod do jiného oboru, tedy facility managementu, umožňuje úřad práce významný příspěvek. Úřad práce uhradí cenu kurzu a vy úřadu přispějete částkou kolem 20 % z celé ceny. Jsou zde však dvě podmínky:

  • Všichni zájemci o certifikaci musejí mít minimálně středoškolské vzdělání s maturitou;
  • Úřad práce najde pro zájemce finanční krytí tohoto vzdělávání (každý úřad si vede vlastní evidenci a má k dispozici vlastní rozpočet, který může ohrozit akceptaci žádosti).

Pokud máte zájem o účast v jarním rekvalifikačním kurzu (7. 2. – 29. 5. 2024, každou středu 9.00–17.00 hod.) a nepatříte již mezi více než 500 držitelů našich rekvalifikací, pak navštivte webové stránky www.fminstitute.cz. Těšíme se na vaši účast!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *