Hotel přizpůsobený klientům na míru

Společnost Vienna House je o nekonečném objevování, evropském duchu doby a moderní pohostinnosti. Tuto filozofii bezezbytku naplňují i její tři hotely v České republice – Diplomat a Andel’s v Praze a Easy v Plzni.

Na naše otázky odpovídala Kateřina Joklová, ředitelka Vienna House Andel’s Prague.

Hotel Vienna House Andel’s Prague patří k největším pražským konferenčním hotelům. Jsou kongresoví hosté základem vaší klientely?

Kongresoví hosté jsou jenom částí našeho klientského portfolia, mezi něž patří také firemní klienti, individuální hosté nebo turistické skupiny.

 

Jak jste se vyrovnali s výpadky hostů a provozu vůbec v době pandemie?

Předchozí dva roky byly jednoznačně nejtěžším obdobím za 20 let existence hotelu Vienna House Andel’s Prague. Uzavření hotelů následované vládními opatřeními a zcela pozastaveným celosvětovým cestovním ruchem znamenalo pro hotel velké finanční ztráty. Jenom díky silnému vlastníkovi se nám podařilo toto období překonat.

 

Využili jste toto období k nějakým úpravám?

Uplynulé covidové roky jsme využili k extenzivní údržbě hotelu a všech technologií, které používáme. Připravili jsme projekt solárních panelů na střeše hotelu nebo obnovili prostory zázemí hotelu.

 

Hostům nabízíte poměrně širokou škálu možností, co se týká typů pokojů. Můžete je stručně představit?

Dá se říct, že si u nás vybere každý. Nabízíme klasické hotelové pokoje s moderním vybavením o velikosti 25 m2. Máme také k dispozici apartmány určené k dlouhodobým pobytům s nadstandardním vybavením např. kuchyní, myčkou nebo velkorysým úložným prostorem. Největší mezonetové apartmány mají rozlohu přes 100 m2. Pro náročnější klienty nabízíme střešní apartmá s velkými terasami.

 

Rekonstrukcí prošel v nedávné době Oscar’s bar. Co se zde změnilo?

Oscar’s bar se proměnil od základů. Hlavním cílem renovace bylo vytvořit reprezentativní místo s moderním a kvalitním designem, které bude nabízet výbornou gastronomii a bude místem pro setkávání lidí. Při návrhu jsme se soustředili na to, aby měl bar odlišnou identitu než hotel, ale zároveň s ním po vizuální stránce souzněl. Výsledkem je odvážný design, který se zakládá na prvcích z betonu, dřeva, plexiskla a výrazné barevnosti.

 

Oscar’s bar má v podstatě celodenní provoz. Na jakou kuchyni se zaměřuje?

Oscar’s bar nabízí velice eklektickou nabídku menu, které se nezaměřuje na konkrétní typ kuchyně. Důraz je kladen hlavně na využití lokálních a sezonních surovin od dodavatelů, kteří garantují vysokou kvalitu a udržitelný způsob pěstování. V nabídce Oscar’s můžete například najít kváskový chléb s vajíčky z volného chovu nebo kvalitního bio pstruha.

 

Ve vašem sesterském hotelu Vienna House Diplomat Prague byla nedávno dokončena rozsáhlá renovace. Plánujete něco podobného i u vás?

Vienna House Andel’s Prague byl průběžně renovován od roku 2017, kdy byly zrekonstruovány všechny hotelové pokoje. Posledním renovačním projektem byl bar Oscar‘s, který se podařilo dokončit v prosinci 2021. V současné době plánujeme kompletně zrenovovat 51 apartmánů určených na dlouhodobé pobyty. Mé velké přání je realizovat tuto renovaci ještě tento rok.

 

Čím je váš hotel v síti Vienna House specifický?

Všechny hotely Vienna House spojují hodnoty společnosti, jimiž jsou jednoduchost v tom, co děláme, nekonečné objevování a dělání věcí s vkusem a zábavou. Vienna House Andel’s Prague je specifický v lokálních iniciativách, jako jsou naše úspěšné včely, které již šestým rokem máme na střeše hotelu a jejichž med sbírá jedno ocenění za druhým. Snažíme se o udržitelný přístup, takže si pěstujeme vlastní levanduli nebo bylinky. Skvělý hotelový tým se vždy snaží naplnit slib, který dáváme našim klientům, aby se hotel stal jejich domovem.

 

ak | foto: vienna house

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *