CA IMMO PRONAJALA DALŠÍCH 1 400 M2 V KANCELÁŘSKÉ BUDOVĚ MISSOURI PARK V KARLÍNĚ

  • Novým nájemcem je advokátní kancelář Allen & Overy
  • Budovy Mississippi house a Missouri Park mají plánované dokončení v červenci
  • Obě budovy splňují nejen standardy na certifikace WELL Core & Shell a LEED Platinum, ale i WELL

CA Immo získala dalšího nájemce do nově připravované administrativní budovy Missouri Park, která je aktuálně ve výstavbě v prémiové lokalitě Prahy 8 – Karlína. Celkem 1 400 m2 kancelářských ploch si zde pronajala právní kancelář Allen & Overy. V současné době jsou souběžně dokončované objekty Missouri Park a Mississippi House pronajaté ze 40 % a jejich předpokládaný termín dokončení je letos v červenci. Obě budovy jsou součástí kancelářského areálu River City Prague na Rohanském nábřeží. Zakládají si na zdravém a atraktivním pracovním prostředí v kombinaci s využíváním moderních technologií, díky čemuž se profiluji jako kanceláře budoucnosti. Dohromady disponují téměř 21 000 m2 pronajímatelných ploch, čímž se celkový objem kanceláří v rámci River City Prague dostává na více než 80 000 m2. Celková investice CA Immo do budov Missouri Park a Mississippi House dosáhne cca 65 milionů euro.

Václav Jonáš, ředitel CA Immo v Praze, uvádí: „Velmi nás těší, že se Allen & Overy rozhodla jako svou novou adresu a pražské působiště využít právě kampus River City Prague v Karlíně. Pro nás je to potvrzením, že tento projekt přitahuje ze všech oborů inovativní firmy, které chtějí být dobře připravené na budoucnost, chtějí svým lidem zajistit atraktivní a zdravé pracovní prostředí v technologicky vyspělé budově a přitom je pro ně zcela zásadní i odpovědný přístup k životnímu prostředí. Osobně se na nové kanceláře Allen & Overy velmi těším a věřím, že budou dokonalým potvrzením toho, že kanceláře jako prostor pro práci, setkávání, relaxaci a budování firemní kultury zdaleka neřekly své poslední slovo. Věřím, že tým Allen & Overy bude podobně jako ostatní nájemci River City Prague naplno využívat i okolní zeleň a parkové úpravy, které v rámci projektu vznikají a mohou sloužit nejen k relaxaci, ale i k práci.“

Allen & Overy je mezinárodní právní praxe s přibližně 5 500 zaměstnanci. Od vstupu na český trh v roce 1992 si získala pověst jedné z nejlepších právních kanceláří v České republice. Pražská kancelář nabízí široké spektrum poradenských služeb v oborech práva společností, finančních transakcí (zahrnujících dluhový i vlastní kapitál), daní a soudních sporů.

Společnost CA Immo u všech svých projektů klade vysoký důraz na udržitelnost, nízkou energetickou náročnost a nízké imise. Obě budovy jsou již v certifikačním procesu na získání mezinárodních osvědčení LEED Platinum (hodnotí dopad stavby na okolí, spotřebu vody a energie, použité materiály a kvalitu vnitřního prostředí) a dále na certifikaci WELL Core & Shell (potvrzuje vysokou kvalitu vnitřního prostředí podporující zdraví a spokojenost svých uživatelů) a certifikaci WELL Health & Safety Rating (certifikace vzniklá v reakci na pandemii covidu-19 k podpoře bezpečného pracovního prostředí a zdraví zaměstnanců).

Mississippi House a Missouri Park doplní kancelářský komplex River City Prague, který v současné době zahrnuje tři kancelářské budovy třídy A (Amazon Court, Nile House a Danube House). Nové objekty byly navrženy dánským architektonickým studiem Schmidt Hammer Lassen a navazují na vysoký architektonický standard celého areálu River City Prague. Nacházejí se na Rohanském nábřeží přímo u řeky Vltavy a v blízkosti centra města.

Obě budovy budou mít osm nadzemních a dvě podzemní podlaží určené pro parkování s kapacitou 230 stání. Plánovaná je také úschovna kol a zázemí pro cyklisty včetně sprch. Součástí architektonického konceptu jsou mimo jiné ozeleněné terasy, flexibilně využitelné kanceláře s dostatkem denního světla a reprezentativní vstupní lobby. Průměrná odhadovaná roční spotřeba primární energie bude o 50 % nižší, než je česká norma pro energetickou náročnost nových budov. Tato výjimečně vysoká energetická účinnost je zajištěna mimo jiné využitím geotermální energie a tepelných čerpadel. Budovy budou dále vybaveny inteligentním LED osvětlením pozitivně ovlivňujícím cirkadiánní rytmus, bezdotykovým přístupem, pokročilou recyklací odpadu a šetrným nakládáním s dešťovou vodou. Jedinečné je i samotné umístění budov – v zeleni přímo na břehu řeky Vltavy a výhledem na Pražský hrad. Karlín je dynamicky se rozvíjející pražská čtvrť s velmi dobrou infrastrukturou a dostupností. Zdejší restaurace, kavárny a snadné napojení na cyklostezku i pěší promenádu ještě zvyšují atraktivitu celého projektu. Více informací naleznete na: www.mississippihouse.cz; www.missouripark.cz

TZ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *