Byty a domy s výhledy na Prahu i servisem

Jedním ze současných projektů KKCG Real Estate Group, součásti investiční skupiny KKCG, je top‘ rezidence Pomezí, městské bydlení s parkovou úpravou veřejných prostor i soukromých zahrad jednotlivých domů.

 Podrobně jsme o top‘ rezidenci Pomezí hovořili s Otto Kovalem, obchodním ředitelem společnosti.

top‘ rezidence Pomezí je v poměrně pokročilé fázi. Zahájili jste práce na její druhé etapě. V jaké fázi je první etapa a kdy se nastěhují první obyvatelé?

Dokončení první etapy top‘ rezidence Pomezí je plánováno na březen 2021. V případě všech čtyř domů se dokončují poslední detaily na fasádách, probíhají intenzivní práce v interiérech, pokládka dlažeb, dřevěných podlah, zámečnické práce. Bylo realizováno pouliční osvětlení a finální povrchy chodníků. První byty budou připraveny k předání na přelomu března a dubna 2021.

Kolik bytů zbývá k prodeji a o jaký typ byl největší zájem?

Z první etapy jsou téměř všechny byty prodané. V nabídce máme dva menší byty a čtyři velké byty typu penthouse se střešními zahradami. Jako první byly vyprodány byty s předzahrádkami a všechny standardní byty s výhledem na panorama Prahy anebo do přírodního parku.

Nebudou noví obyvatelé nějak omezeni výstavbou druhé etapy?

Při plánovaní výstavby druhé etapy projektu se snažíme minimalizovat dopady na všechny rezidenty v okolí. Proto jsme některé infrastrukturní práce realizovali v předstihu a budeme v tom pokračovat. Výstavbu bytových domů druhé etapy, které bezprostředně sousedí s těmi z první etapy, zahájíme na jaře 2021 a jejich hrubou stavbu dokončíme za necelý rok. Výstavba rodinných domů, která bude následovat s několikaměsíčním odstupem, pak bude probíhat za „bariérou“ těchto bytových domů. Celou stavbu plánujeme dokončit na konci roku 2023.

Druhá etapa má rozmanitější charakter, co se týká typologie objektů. Můžete nám ji přiblížit?

V druhé etapě top‘ rezidence Pomezí vznikne celkem 59 komfortních bytů, 38 řadových rodinných domů a pět exkluzivních samostatných vil. Urbanistický návrh, který vzešel z architektonického workshopu, je dílem české pobočky anglického studia Bogle Architects. Autory jednotlivých souborů staveb jsou vedle tohoto ateliéru rakousko-
-české sdružení ateliérů Baumschlager Eberle & Hnilička architekti a majo architekti. Základní ideou urbanistického návrhu druhé etapy projektu, je zachování přírodního prostředí, do něhož jsou zasazeny řadové rodinné i bytové domy, což umožní příjemné bydlení uprostřed zeleně. Přirozené využití tvaru terénu umožnilo vytvořit různé výškové úrovně zahrad, díky nimž budou mít noví obyvatelé domů dostatek soukromí, které umocní panoramatické výhledy na centrum Prahy či do zeleně. Realizaci pro nás důležité součásti projektu zajistí zahradní architektka Štěpánka Šmídová se svým týmem z ateliéru Šmídová Landscape Architects. Vegetaci na soukromých i veřejných prostranstvích budou tvořit původní vzrostlé stromy i nová výsadba. Park zahrnuje také dvě retenční jezírka. V dolní části pozemku pod řadovými domy připravujeme také multifunkční a dětské hřiště a prostory pro piknik.

Všechny bytové jednotky a domy jsou provedeny ve vysokém standardu. Tomu odpovídají i ceny. Jaký je zatím ohlas?

Registrujeme velký zájem o byty v top‘ rezidenci Pomezí, a to nás těší. Přičítáme to především skvělé lokalitě a kvalitě nabízeného bydlení. Za několik dní od spuštění prodeje bytů druhé etapy máme 20 % bytů pod rezervacemi a další byty jsou v jednání. Začátkem listopadu uvolníme do prodeje také rodinné řadové domy s cenami od 20 do 36 mil. Kč. Ukázku typických domů prezentujeme na webových stránkách a již jednáme s prvními zájemci o tento typ bydlení.

O který typ je největší zájem?

Zájem o byty je dost vyrovnaný, jednáme s klienty o bytech větších, jako je 3+kk a 4+kk, prodávají se dobře také byty 2+kk. Největší zájem je opět o byty s výhledem na Prahu či předzahrádkou.

Plánujete v top‘ rezidenci Pomezí poskytovat služby i po dokončení stavby – jako to je v Šáreckém údolí?

Ano tento servis je ze strany klientů vyhledávaný. Obyvatelé top‘ rezidence Pomezí budou mít také k dispozici služby aplikace Chamberlain, kterou spravuje servisní společnost FM&S, která je součástí skupiny KKCG Real Estate Group. Kromě standardní správy bytových domů nabízí služby „hodinového manžela“. Prostřednictvím Chamberlaina si bude možné objednat např. úklidový a zahradnický servis, mytí a čištění vozidel, catering apod.

Vzhledem ke spolupráci s renomovanými architekty sbírají vaše projekty úspěchy v tuzemských i mezinárodních soutěžích. Jaká ocenění jste v poslední době získali?

První i druhá etapa top‘ rezidence Šárecké údolí získala cenu veřejnosti jako Realitní projekt roku a první etapa pak také druhé místo v soutěži Best Of Realty mezi menšími projekty; Bořislavka Centrum získala několik cen v prestižní mezinárodní soutěži International Property Awards, z nichž nejvýznamnější je Best International Office Development; první etapa top‘ rezidence Pomezí byla oceněna jako realitní projekt roku 2019.

K úspěšným projektům patří i Bořislavka Centrum, které se blíží k dokončení…

Stavba probíhá podle harmonogramu, i když s komplikacemi způsobenými COVID-19. Na jaro 2021 připravujeme kolaudaci. Finišují práce na fasádách a venkovních terasách, probíhá rekonstrukce povrchů a výsadba zeleně v sousedících ulicích, v plném proudu jsou TZB práce v kancelářích i retailu.

Jak se vám v současné složité době daří komunikovat s budoucími nájemci a jaká je obsazenost?

Kanceláře jsou z 96 % pronajaté. Pronájem retailu, který jsme měli na začátku letošního roku skvěle rozjetý se vlivem pandemie koronaviru výrazně zpomalil. Jednání s potenciálními nájemci jsou zdlouhavá, protože jejich prioritou – a my tomu rozumíme – je udržet v chodu stávající provozovny. Nyní tak máme zajištěno přibližně 65 % příjmů z retailové části projektu.

AK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *