Sekyra Group investuje v centru Prahy

Společnost Sekyra Group se stala novým vlastníkem historického Stýblova domu, který sousedí se slavným funkcionalistickým palácem U Stýblů, známým jako palác Alfa. Adresa Václavské náměstí 30 znovu získá moderní podobu, odpovídající současným funkčním a klientským nárokům. Projekt je součástí širšího záměru skupiny diverzifikovat své investice i do centra metropole.

Je to místo, které zažilo velký kus české kulturní historie. Tiskař, nakladatel a knihkupec Bedřich Stýblo na Václavském náměstí na konci devatenáctého století provozoval své slavné nakladatelství. Funkcionalistický palác U Stýblů se v třicátých letech stal výkladní obchodní skříní celého náměstí. Své sídlo tu mělo divadlo Semafor i kino Alfa. Z druhé strany k domu přiléhá pasáž Světozor ústící do Františkánské zahrady.

„Po komplexní rekonstrukci nabídneme v přízemí Stýblova domu komerční plochy k pronájmu pro obchody a služby. V části budovy počítáme s luxusním ubytováním a administrativou. Celkové náklady projektu dosáhnou 850 milionů korun,“ přiblížil plány Leoš Anderle, výkonný ředitel Sekyra Group.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *