Krásnější a příjemnější Palladium

Tříletá rekonstrukce obchodního centra Palladium pod taktovkou Sentient byla úspěšně dokončena.

 Mezinárodní poradenská společnost Sentient se pochlubila úspěšným zvládnutím organizace komplexního refitu obchodního centra Palladium v Praze. Celková rekonstrukce společných prostor se uskutečnila od počátku roku 2020 za plného provozu obchodního centra s důrazem na minimalizaci zásahů a vlivu na stávající nájemce a zákazníky.

Rekonstrukce za plného provozu

Rekonstrukce a refit mimo jiné zahrnovaly vestavbu nového podlaží za hlavním vstupem spolu s novou recepcí a výraznými eloxovanými prvky skrývajícími technologie vedoucí na střechu, sjednocení a výměnu markýz na obou historicky chráněných vstupech do obchodního centra, úpravy fasády odpovídající novému designu obchodního centra, komplexní výměnu osvětlení společných prostor s dálkovým řízením a monitoringem včetně realizace designových svítidel ve vstupech od společnosti Preciosa, nový programovatelný LED tunel okolo hlavního eskalátoru do food courtu a dále celkovou komplexní rekonstrukci podlaží food courtu. Vše zcela bez přerušení provozu nájemních a restauračních jednotek.

Návštěvníci si ničeho nevšimli

„Vlastník objektu kladl velký důraz na architektonický detail a kvalitu provedení všech prací. Většina aktivit probíhala v nočních hodinách a po dobu realizace bylo nutné se vypořádat s celou řadou organizačně a technicky náročných úkolů, jež rekonstrukce za provozu centra přináší. Stěžejní bylo veškeré práce rozfázovat tak, aby všechny nájemní jednotky mohly zůstat po celou dobu v provozu a zákazník obchodního centra si ideálně stavebních prací ani nevšiml. Dále projekt zasáhly obtíže dané pandemií koronaviru, které mimo jiné přinesly výrazný tlak na udržení dostatku pracovních kapacit na stavbě a následný extrémní nárůst stavebních nákladů. Přesto se povedlo všechny fáze rekonstrukce dokončit v požadované kvalitě, plánovaných termínech a ve schváleném rozpočtu investora,“ říká Martin Scheuch, ředitel mezinárodní poradenské firmy Sentient, která na projektu poskytovala služby projektového a cenového řízení, kontroly kvality, technického koordinátora nájemců a koordinátora BOZP.

Organizace obdobných komplexních rekonstrukcí a refitů je jednou z dlouhodobých specializací společnosti Sentient, která zajišťuje napříč regionem CEE širokou škálu poradenských služeb. První významné projekty tohoto typu zahrnují rekonstrukci a dostavbu hotelu The Mark (dříve Kempinski Hotel Prague), rekonstrukci Škodova paláce a především rekonstrukci a rozšíření obchodního centra Černý Most. V posledních letech byly takto úspěšně dokončeny například rekonstrukce a refity obchodních center Myslbek a Karviná a aktuálně probíhá rekonstrukce a dostavba Grand Hotelu Evropa na Václavském náměstí, v němž vzniká první W Hotel řetězce Marriott v České republice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *