Vídeň staví obecní byty v prominentní čtvrti

Vídeň představila zbrusu nový projekt, který počítá s výstavbou moderních obecních bytů v žádané čtvrti Margareten. Klade přitom důraz na použití ekologických stavebních metariálů i na využití fotovoltaiky. Nový domov zde nalezne zhruba šedesát obyvatel.

Že sociální byty nemusí vznikat pouze na periferii, dokazuje nový projekt vídeňské radnice, která  s jeho realizací ve vídeňské čtvrti Margareten začne koncem roku 2024. Nový domov zde nalezne v celkem patnácti obecních bytech asi šedesát obyvatel. Ačkoliv se bytový dům svou kapacitou řadí spíše mezi malé projekty, vyniká svou skvělou polohou i kvalitním provedením. Budoucí nájemníci se budou moct těšit na udržitelné ekologické bydlení, skvělé dopravní napojení a pěší dostupnost stanice metra U2. Nechybí ani terasa na střeše domu a společenský prostor s kuchyňkou, které nabídnou prostor pro seznamování obyvatel. Na celkem osmi patrech se budou nacházet byty od 48 do 98 m2. Ty budou postavené z ekologických stavebních materiálů a pozornost je věnováná i jejich dostatečnému zastínění, aby v létě nedocházelo k přehřívání. Energii budou byty čerpat z instalované fotovoltaiky.

Ve vídeňské čtvrti Margareten bude nový bytový dům na adrese Schönbrunner Straße 76 již 63. bytovým projektem města Vídně. V celé Vídni existuje celkem 1 500 domů s obecními byty, v kterých bydlí zhruba půl miliónu Vídeňanů. Vedle obecních bytů existují ve Vídni i další městem podporované byty. Spolu s nimi tvoří obecní byty dokonce dvě třetiny všech bytů v rakouské metropoli.

TZ

Foto: (c) ZOOMVP_Weinhaeupl Schoenbrunnerstrasse 76

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *