Nový trend na trhu s horskými apartmány

V nabídce horských novostaveb se objevují první vlaštovky nového trendu – architektonicky kvalitní butikové projekty v „zapomenutých“ lokalitách.

Svým umístěním jsou přirozenou součástí obce, v pěší vzdálenosti od veškerých služeb, které může klient na horách potřebovat. Kromě celoročních sportovních a relaxačních možností svým novým majitelům navíc poskytnou soukromí a skutečný klid, které v populárních tuzemských destinacích lze už jen stěží nalézt. Takový je i projekt Abertamy Platz v Krušných horách.

Uprostřed tajemné krušnohorské krajiny, která byla pro svou jedinečnost a bohatou minulost nedávno zapsána na seznam UNESCO, na tepně Krušnohorské lyžařské a cyklistické magistrály a úpatí Plešivce s moderním ski areálem a trail parkem, se na zrekonstruovaném malebném náměstí Abertam nachází rohový dům, v němž byl dříve provozován legendární hotel Uran. Současný majitel objektu, firma Residence Abertamy s.r.o., zde plánuje na jaře příštího roku zahájit rozsáhlou rekonstrukci a vrátit náměstí i budově původní glanc a pýchu, avšak v ryze moderním pojetí. Projekt Abertamy Platz nabídne 17 apartmánů – od jednopokojových bytů po velkorysé duplexy s terasou. Rezidentům bude k dispozici sauna, kolárna, lyžárna, výtah až do suterénu, soukromé parkování ve dvoře a v případě zájmu i profesionální správa apartmánů s nadstandardními výnosy 6–8 %. Pomyslnou třešničkou na dortu je plánovaná horská restaurace v přízemí, na niž se už místní obyvatelé velmi těší.

PR

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *