Akademie moderního řízení budov: připraveno na budoucnost kancelářského prostředí

Pracovní prostředí v kancelářích se v posledních letech výrazně proměnilo. Kromě ekonomické krize a rostoucího důrazu na energetickou efektivitu hrála klíčovou roli také pandemie covidu-19, která na dva roky zásadně omezila provoz kancelářských prostor. 

Tento stav vedl k masivnímu rozmachu práce z domova a zároveň ke zvýšeným požadavkům na kvalitu a bezpečnost vnitřního prostředí v kancelářích. V současnosti jsou tyto nároky ještě doplněny o dodržování principů ESG. 

S těmito změnami roste tlak na přizpůsobení řízení provozu budov novým trendům a směrnicím. Cílem je motivovat zaměstnance k návratu do kanceláří, kde by moderní pracovní prostředí mělo podporovat vysokou produktivitu, komfort a zdraví.

Česká rada pro šetrné budovy reaguje na tuto výzvu a přichází s unikátním vzdělávacím programem – Akademií moderního řízení provozu budov. Ta nabídne účastníkům hluboký vhled do osmi klíčových charakteristik zdravé kanceláře a ukáže, jak efektivně měřit důležité parametry s cílem zvýšit kvalitu pracovního prostředí a snížit uhlíkovou stopu provozu budov.

Program akademie bude zaměřen nejen na příklady dobré praxe, ale i na problematické oblasti, přičemž důraz bude kladen na nové požadavky nájemců a optimalizaci provozních nákladů. Účastníci se mohou těšit na zkušenosti a znalosti více než deseti expertů z různých oblastí včetně vzduchotechniky, osvětlení, akustiky, ergonomie a biofilie. Tito odborníci představí nejnovější trendy a nabídnou příležitost k seznámení s moderními materiály a technologiemi.

Akademie proběhne v pěti blocích v průběhu října a listopadu ve vybraných budovách, které poslouží jako praktická ukázka nejnovějších řešení pro zdravé vnitřní prostředí (např. Riverside, Velvyslanectví Kanady atd.). Účastníci tak získají nejen teoretické znalosti, ale i praktické zkušenosti, které budou moci ihned využít ve své praxi. Součástí každého bloku bude dostatek prostoru pro diskusi, dotazy a sdílení zkušeností.

Věříme, že závěrečné diskuse budou inspirativní a pomohou účastníkům začlenit získané znalosti do jejich každodenní praxe. 

Pokud máte zájem dozvědět se vše o nových trendech provozu kanceláří, registrujte se na https://www.czgbc.org/cs/akce 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *