Café by Tretter’s v Šestce má být základem řetězce

V září loňského roku rozšířila gastronomickou nabídku obchodního centra Šestka kavárna Café by Tretter’s, jejímž provozovatelem je Michael Tretter.

Muž, jehož jméno je po léta spojeno s barem v centru Prahy, ale také se zeleninovými chipsy, si už roli kavárníka v obchodním centru v minulosti vyzkoušel, kavárna v Šestce má však představovat nový začátek a patrně i základ řetězce.

Zkušenosti s provozováním kavárny v obchodním centru už máte. V čem je její provoz specifický? A v čem hosté?
Odpovím na obě otázky najednou – do obchodního centra si nepůjde host sednout do kavárny jen tak, aby si užil kávu. Buď je zmožený nákupy a potřebuje si trochu vydechnout, takže si skočí na kafe a dort, anebo má obchodní či pracovní schůzku a k tomu je kavárna ideální. Oproti Palladiu, kde jsme kavárnu pod značkou Tretter’s pro­vozovali zhruba tři roky, je v Šestce sice méně turistů, ale díky velmi baby friendly přístupu tohoto centra máme mezi hosty velké množství maminek i tatínků, kteří děti umístili do dětského koutku a k nám si zašli trochu užít.

Café by Tretter’s v ob­chodním centru Šestka,má být základem řetězce. Jaké jsou vaše představy budoucí expanze?
Nápad obnovit myšlenku řetězce kaváren, kterou nosím v hlavě již z dob kavárny v Palladiu, přišel vlednu 2019, kdy jsme nabídku na prostory v OC Šestka dostali. Počítáme s tím, že bychom expandovali už v příštím roce. Mysleli jsme si na další obchodní centrum i na mé rodné město Plzeň, nicméně momentálně jsou všechny projekty odsunuté a vyčkáváme, jaké důsledky bude mít současná krizová situace spojená s koronavirem.

Kde v rámci obchodního centra se kavárna nachází a jaká je její kapacita?
Jsme umístěni trochu stranou od food courtu mezi prodejnami Humanic a New Yorker. Kavárna disponuje 54 místy.

 

 

 

 

 

Jaký je koncept Tretter’s Cafe? Z čeho sestává nabídka a v čem je největší posun oproti vašemu dřívějšímu kavárenskému provozu?
Zaměřili jsme se na kvalitní zákusky a dorty, které odebíráme od prověřených a vyhlášených cukráren a zároveň pečeme vlastní domácí babičkovské koláče a štrúdly, kterými jsme vyhlášení. Oproti Palladiu jsme omezili nabídku slaného občerstvení. Posun vidím ve větším důrazu na kvalitu surovin u všech zákusků, nepoužíváme žádné náhražky. Nabídku nápojů jsme zvolili tak, aby nebyla stejná jako všude. Hosté si u nás mohou dát naprosto úžasnou salvadorskou kávu Majada, fantastické sypané indické čaje, ledové čaje od hochů z True Tea nebo třeba vína od malého vinaře z Moravy, pana Hausera. Používáme sirupy od českého výrobce Lemon Ape a připravujeme si i další domácí limonády. A abych byl věrný baru, najde se v menu rovněž malá nabídku koktejlů.

 

Stejně jako všechny podnikatele v gastronomii i vás zasáhla pandemie koronaviru. Jak v tomto kontextu vidíte budoucnost svých podniků a jak branže jako takové?
Jakákoli krize někoho srazí na kolena a jiného povznese. Nabízí se příměr „padni komu padni“… Jsem ale optimista. Věřím, že české gastronomii se bude dařit dál a že vše, co krize přinesla, ustojíme.

BU AtBars.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *